Hírek, események

 

IPC kézi forrasztási verseny az Electrosub konferencián és kiállításon, Budapesten

Electrosub konferencia és kiállítás 2017. október 11-13-án kerül megrendezésre Budapesten a Terminal 1 Airport Event Center-ben (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 1. terminál). Mind az IPC, mind a Microsolder az esemény arany fokozatú szponzora. Az IPC kézi forrasztási verseny (IPC Hand Soldering Competition - HSC) rendszeres kísérõ programja az elektronikai kiállításoknak világszerte (SMT Hybrid & Packaging, Productronica, APEX, stb.). Most elõször mutatkozik be Magyarországon.

Ki a legjobb a kézi forrrasztásban? 

Egy nagy alkatrész-sûrûségû nyomtatott áramköri lap kézi forrasztása jól képzett forrasztó munkatársat követel, hogy hibamentes forrasztásokat tudjon létrehozni, és ez a küzdelem meg fogja mutatni ki a legjobb az összetett áramköri lap szerelvények kézi forrasztásában. A résztvevõknek 60 perc áll majd rendelkezésükre, hogy egy mûködõ elektronikai egységet építsenek. Az szerelt áramkörök forrasztását az IPC-A-610F 3. termékosztály elõírásai szerint ítélik meg, számít a munka elvégzéséhez szükséges idõ és a mûködõképesség. A zsûrizést IPC-A-610 mestertrénerek végzik.
Az IPC kézi forrasztási verseny gyõztese és két helyezettje pénzdíjakban részesül: 1. helyezett: 300 EUR, 2. helyezett: 200 EUR, 3. helyezett: 100 EUR. Az elsõ helyezett ezen túlmenõen esélyt szerez arra, hogy megküzdjön a világ legjobb kézi forrasztó technikusaival az IPC világbajnokságán Németországban, Münchenben, idén novemberben. 

A Microsolder különdíja az 1. helyezett munkáltatójának:

300.000 Ft engedmény bármely IPC CIT (tréner) vagy kihelyezett  CIS (alkalmazástechnikai szakember) tanfolyam árából, a Microsolder oktatási kínálatából!
 
A szakemberek versenye mellett egy diák verseny is lesz, egyszerûbb feladattal, alacsonyabb pénzdíjjal, de ugyanolyan élményt nyújtva.
 

Jelentkezési lap

További információk és jelentkezés: 
 
Lars Wallin
IPC európai képviselõ
Honlap: www.ipc.org 
 
vagy
 
Regõs Péter
ügyvezetõ igazgató
Microsolder Kft.
Budapest, Kiscsillag u. 18. 1037 
Tel.: +36-1-203 8742
Fax: +36-1-206 1012
Mobil: +36-20-936 4681
 

Magyarul is elérhetõ az IPC EDGE - Essentials online tanfolyam és vizsga

 
Minden IPC tréner és mestertréner számára kötelezõ az elektronikai gyártás alapjait és az IPC képzési és tanúsítási rendszerét tárgyaló Essentials (Alapvetõ ismeretek) tanfolyam, amely az IPC EDGE online tanfolyami portálon érhetõ el, már magyar nyelven is. Az IPC trénerek 2017. május 26-a után nem vezethetnek CIS tréninget, ha nem tették le sikeresen ezt a vizsgát. A vizsgát minden trénernek csak egyszer kell letennie az életben, nem kell megismételni kétévente, mint a szabvány-tanfolyami tanúsításokat. A tanfolyamra lehet online is jelentkezni, online fizetéssel, de rendelhetõ online beváltható utalvány (voucher) 1 vagy több személyre szólóan a Microsolder Kft-nél, e-mailben, levélben, faxon, mint bármely más rendelés esetében. Mindenkit megillet 10% kedvezmény a EDGE10MSK kód használatával a megrendelés során.