Új tanúsítási módszerek

Az IPC a tanúsítottak tudásszintjének növelése, a vizsgák nagyobb biztonsága érdekében, valamint az adminisztráció egyszerûsítése és gyorsítása végett bevezetett új módszere a

Certification Quality Initiative (CQI) Embraces Technology 


azaz a tanúsítványok minõségbiztosításának új stratégiája.

A tanúsítási eljárás fõbb változásai:
  • 2015. január 1-tõl az IPC megszünteti a papír alapú tanúsítványok árusítását. A trénerek meglévõ készleteiket 2015. március 31-ig használhatják fel.
  • 2015. január 1-tõl a jelentés minden tanfolyamról csak on-line adható le az IPC részére
  • 2015. április 1-tõl vizsgák csak a CQI rendszeren keresztül, on-line tehetõk, és a tanúsítványokat egyedi azonosító számmal ellátva elektronikusan kapjuk meg és azután kinyomtathatók.
További részletek olvashatók a rendszerrõl az IPC honlapján (a fenti linkre kattintva), vagy kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz telefonon vagy e-mailben.

Hogyan történik az on-line vizsga?

Az on-line vizsga csoportosan, a tréning helyszínén, a tréner jelenlétében és felügyelete mellett történik. Minden vizsgázónak élõ, szélessávú Internet-kapcsolatra, ennek megfelelõ eszközökre van szüksége. A vizsgákhoz továbbra is mindenkinek saját használatú nyomtatott vagy elektronikus példányra van szüksége a tanúsítás tárgyát képezõ, a tanfolyami anyagban oktatott verziójú szabványból. A vizsgázónak saját e-mail címmel kell rendelkeznie, onnan regisztrálnia, amelyre válaszul egy jelszót kap. Ezzel a jelszóval és a tréner közremûködésével tud bejelentkezni vizsgára az on-line felületen.

Az adott vizsga kérdései és alattuk a válaszok választéka az egyes vizsgázóknál véletlenszerû sorrendben jelennek meg. A lehetõségek közül kell a helyesnek vélt választ kiválasztani, bejelölni. A kérdéseket át lehet ugrani, késõbb visszatérni. A megoldást mindenki saját tempójában végezheti, idõkorlát nincs. A válaszadás befejeztével a rendszer értékeli a megoldásokat. A minimum CIS vizsgánál 70%, CIT vizsgánál 80%, mint eddig is.

Az adott vizsgához elõírt kötelezõ tesztek sikeres teljesítése után névre szóló, egyedi sorszámmal ellátott IPC tanúsítvány nyomtatható ki. A tréner ezt a tanúsítványt hitelesíti aláírásával, illetve rávezeti az opcionális modulok teljesítését.

A vizsgázó rendszerbe bevitt adatai és a vizsgán elért minõsítése azonnal megjelennek az IPC nyilvántartásában.

Új disztributori megállapodás

Az IPC és a Microsolder Kft. között új, mindkét félnek korszerûbb követelményeket támasztó és jobb lehetõségeket biztosító szerzõdés jött létre. A Microsolder ezentúl az IPC tagokat a kedvezményes tagi áron szolgálhatja ki, és érdekeltté vált új IPC tagságok létesítésében is. Az IPC és a Microsolder megújította a jogosított képzési és tanúsítási központra vonatkozó megállapodását is, amely - mások mellett - a CQI rendszer alkalmazását is elõírja. 

Az IPC-6012 szabvány CIS és az IPC/WHMA-A-620 szabvány CIT szintû oktatásával bõvül tanfolyami ajánlatunk

Az IPC-6012 szabvány nem új (bár felülvizsgált verziója most jelenik meg), de világújdonság oktatására létrehozott tanfolyam. A Microsolder Kft. az elsõk között készült fel és hirdette meg ezt a képzést. 

Az IPC/WHMA-A-620 szabvány néhány évi CIS szinten történõ oktatása után a Microsolder Kft megkapta a jogot a trénerképzésre, vagyis a CIT szintû oktatásra.JOGOSÍTOTT IPC TRÉNING ÉS TANÚSÍTÁSI KÖZPONT

A tréningek, amelyek magyar vagy angol nyelven is elérhetõk, nemzetközileg elismert tanúsítást adnak. IPC-A-610, IPC/WHMA-A620 és IPC-7711/7721 CIT (trénerképzõ) és CIS (alkalmazástechnikai szakember-képzõ), illetve IPC-A-600, IPC-6012 és IPC-J-STD-001 CIS (alkalmazástechnikai szakember-képzõ) tréningeket rendszeresen tartunk a Microsolder Kft. oktatótermében, vagy kihelyezve megrendelõinknél.

tovább

IPC SZABVÁNYOK ÉS KIADVÁNYOK

Valamennyi IPC szabvány és kiadvány megvásárolható a Microldernél. A legnépszerûbbek - így a jelenleg már magyarul is hozzáférhetõ A-610E és 7711B/7721B - raktárról kaphatók. Oldalunkon tájékozódhat a legújabb, mostanában megjelent IPC kiadványokról, hogy ne maradjon le semmirõl!

tovább